designer

designer
atelier...

26.07.2014

Sugar&Spice and everything nice...

A new project I really enjoyed; these spice themed handpainted shoes, custom designed for Maria....
Maria hanım için tasarlanan, baharat teması ile elde boyanan ayakkabılar; geçekten çok eğlendiğim yeni bir proje...
Maria, who is a wonderful cook, told me she is very fond of spices; so we decided to prepare her ivory shoes with cinnamon organza ribbons, painted with mixed spices designs.
Harika bir aşçı olan Maria, bana baharatlara çok düşkün olduğunu söyledi; biz de böylece çeşitli baharat desenleri ile boyanacak krem renkli, tarçın organze kurdeleli ayakkabılar hazırlamaya karar verdik. 
One of the shoes has cinnamon sticks and a star anise on it; as well as cloves and cardamom seeds. I always thought cinnamon matches wonderfully with cloves :)
Ayakkabıların tekinde tarçın çubukları, yıldız anason yanında karanfil taneleri ile kakule çekirdekleri var. Her zaman tarçının karanfille mükemmel uyum sağladığını düşünmüşümdür :)
I also added a mortar amongst these spices and completed the scene with thyme branches forming a pretty background. Mmmm-I can almost smell the thyme!
Bu baharatların arasına bir de havan ekledim ve sahneyi hoş bir arka plan sağlayan kekik dalları ile tamamladım. Mmmm-Neredeyse kokusunu alabiliyorum kekiğin!
What about nutmegs...? Not many people are aware of these little coconuts; still I wanted to incorporate them into my design as well.
Peki muskatlar...? Bu minik hindistancevizlerinden pek fazla insan haberdar değil; ben yine de onları da tasarıma dahil etmek istedim.
On the other shoe; I pictured an old spice grinder, fresh ginger, chillies and some mixed peppers. These do create a sharp mixture; used commonly in Asian kitchen. 
Diğer ayakkabıda ise; eski tip bir değirmen, kök zencefil, chilli ve karışık biberler resmettim. Bunların birlikteliği gerçekten keskin bir tat yaratıyor ve Asya mutfağında sıkça kullanılıyor.
Salt&pepper is a must on every table... Using wooden spoons provided a cozy kitchen feeling :)
Garlic cloves and rosemary branches around put the last touch on this shoe...
Her masanın olmazsa olmazı tuz&kara biber... Tahta kaşıklar kullanmam sevimli mutfak hissini sağladı :) Sarımsak dişleri ile etraftaki biberiye dalları bu ayakkabıya son noktayı koyuyor...
I truly enjoyed painting these, and preparing custom designed shoes for a lovely woman whose restaurant is one of our favourites. You can check it here: http://www.mariasrestaurant.net/
Bunları boyarken gerçekten çok keyif aldım, ayrıca restoranı en sevdiklerimizden biri olan böyle tatlı bir hanım için tasarlamaktan çok memnun oldum. Buradan bakabilirsiniz: http://www.mariasrestaurant.net/

***

Visit my facebook page to take a closer look. 
You can order customized shoes at my shop. :)
Yakından bakmak için facebook sayfamı ziyaret edebilir, kişiselleştirilmiş ayakkabılar sipariş vermek için ZETTARZIMON , EMEKSENSİN veya SOPSY dükkanlarıma uğrayabilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder